Sirijska vojska osujetila napad Nusra fronta

© SputnikSirija
Sirija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska sprečila je veliki napad terorističke grupacije Nusra front na sela u administrativnom okrugu Idlib, uz severnu granicu s provincijom Latakija.
MiG-31 prilikom poletanja - Sputnik Srbija
Sirija: Oslobođena 73 naselja

Lokalni izvor rekao je za Sputnjik da je u nedelju u zoru velika grupa pripadnik Nusra fronta pokušala da se probije na teritoriju koju drži sirijska vojska u Ain el Bajdi i Dažal al Kali. Međutim, sirijska vojska je odbila napad, a teroristi su pretrpeli velike gubitke.

„Sirijska vojska je uspela da zarobi jedan broj naoružanih terorista sa opremom i oružjem koji su upali u zasedu. Takođe su osujećeni drugi pokušaji naoružanih ekstremista koji su noću prešli granicu sa Turskom sa namerom da napadnu selo Soda“, rekao je taj izvor.

Odredi sirijske vojske i jedinice nacionalne odbrane su u nedelju uspostavile kontrolu nad mestima Raisa Rašu i Džoret el Nahla, kao i kote 287, 397, 409, koje imaju strateški značaj, a smeštene su severno od naselja Knesba. Ranije su te tačke koristile naoružane grupacije da bi izviđale svoje ciljeve i lokacije sirijske vojske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala