Kako 1.100 km/č izgleda iz aviona Mig-29 (video)

© Sputnik / Vladimir AstapkovichPilotažnaя gruppa "Striži" vo vremя vыstupleniя na Meždunarodnom aviacionno-kosmičeskom salone MAKS-2015 v Žukovskom
Pilotažnaя gruppa Striži vo vremя vыstupleniя na Meždunarodnom aviacionno-kosmičeskom salone MAKS-2015 v Žukovskom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Voditelj ruskog televizijskog kanala „Zvezda“ imao je jedinstvenu mogućnost da leti u pravom borbenom lovcu Mig-29. Posle zagrevanja na pisti, avion kojim je upravljao iskusni probni pilot dostigao je za samo četiri minuta visinu od osam kilometara.

Za ta četiri minuta avion se od aerodroma udaljio 70 kilometara. Posle toga se podigao na visinu od osam do jedanaest kilometara. A onda — dugoočekivani let brži od zvuka.

„Sada probijamo zvučnu barijeru i krećemo se supersoničnom brzinom. Iznenađujuće je to što nema nikakvih neočekivanih osećaja iako avion troši ogromnu količinu goriva. To je već brzina zvuka. Letimo, ubrzavamo. On je genije inženjerske misli: letimo brže od zvuka (na ovoj visini to je više od 1.100 kilometara na čas) i ništa ne osećamo“, priča voditelj televizijskog kanala „Zvezda“. 

Mig-29 je borbeni avion koji sve češće nazivaju „naj“. Najskromniji. Najpouzdaniji. Najprovereniji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala