Brat Ise Mustafe zatražio azil u Nemačkoj

© AP Photo / Markus SchreiberIsa Mustafa
Isa Mustafa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski premijer Isa Mustafa potvrdio je danas da je njegov brat Ragib prošle godine zatražio azil u Nemačkoj.

Potvrda je usledila nakon što je istraživački sajt Insajderi objavio u subotu da je Ragib Mustafa zatražio azil u nemačkoj pokrajini Rajna-Falačka, prenosi frans pres.

Prema dokumentu koji je portal objavio, on je aplicirao za azil 24. juna 2015. godine, samo nekoliko dana pošto je njegovog brata u Berlinu primila nemačka kancelarka Angela Merkel, prenosi AFP.

„Istina je. Obavešten sam pošto se to dogodilo… da je on (Ragib) zatražio azil u inostranstvu, kako bi dobio zdravstvenu pomoć za tešku bolest koja nije mogla da se leči na Kosovu“, napisao je kosovski premijer na svom nalogu na Fejsbuku.

Qytetarë të nderuar, Po lexoj në protale se vëllai im paska kërkuar azil për shkaqe shëndetësore jashtë vendit. Kjo ë…

Posted by Isa Mustafa on Sunday, March 20, 2016

Mustafa je naveo da njegov brat nije jedini član njihove porodice koji je otišao u Nemačku — njegovi nećaci i nećake išli su istom ilegalnom migrantskom rutom preko Mađarske nakon čega su vraćeni, navodi Frans pres.

„To samo dokazuje da moja porodica deli sudbinu ostalih građana Kosova“, naveo je Mustafa na profilu.

„Kao premijer pokušavam da nađem rešenje, da osiguram viznu liberalizaciju, da privučem investicije i stvorim nova radna mesta, poboljšam zdravstveni sistem, kako bi što manje naših građana moralo da traži lečenje u inostranstvu“, dodao je on.

Kako je preneo sajt, brat kosovskog premijera je išao istom ilegalnom rutom kao hiljade drugih građana Kosova — preko mađarsko-srpske granice, nakon čega je je stigao u Francusku, gde mu je prvi zahtev za azil odbijen.

Ragib Mustafa je potom otišao u Nemačku, gde je ponovo zatražio azil, navodi sajt, a prenosi Frans pres.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala