Pilot „boinga“ odlučio da kruži dva sata nad Rostovom na Donu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaSpasilačke ekipe na mestu pada putničkog aviona Boing-737-800, koji se srušio prilikom sletanja na aerodromu u Rostov-na-Donu.
Spasilačke ekipe na mestu pada putničkog aviona Boing-737-800, koji se srušio prilikom sletanja na aerodromu u Rostov-na-Donu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izvršni direktor kompanije „Flajdubai“ Gejt el Gejt izjavio je da je još rano govoriti o uzrocima pada „boinga 737-800“. Na pitanje novinara zbog čega je „boing“ dva sata kružio nad Rostovom na Donu, predstavnik kompanije je odgovorio da je to bila odluka pilota.
Olupine putničkog aviona boing 737-800 na aerodromu u Rostovu na Donu - Sputnik Srbija
Crne kutije „boinga 737-800“ veoma oštećene

El Gejt je zamolio da se ne iznose pretpostavke o uzrocima pada „boinga“ iznad Rostova na Donu. 

Prema njegovim rečima, predstavnici kompanije neće komentarisati glasine, nego će sačekati da se završi istraga. Oni računaju da će se za nekoliko meseci pojaviti zvanični izveštaj istražne grupe. 

El Gejt je takođe saopštio da su na mesto nesreće stigli saradnici „Flajdubaija“ i da pomažu ruskoj strani. Prvi čovek kompanije je visoko ocenio profesionalizam ruskih stručnjaka i njihovu spremnost da ukažu svaku moguću pomoć. 

Novinare je interesovalo zbog čega je avion dva sata kružio iznad grada i nije pokušavao da promeni kurs. 

Ostaci aviona boing 737-800 na aerodromu u Rostovu na Donu. - Sputnik Srbija
Tri verzije uzroka pada „boinga“ u Rostovu na Donu (video, foto)

El Gejt je odgovorio da je tu odluku doneo pilot. Lokalne vlasti nisu zatvorile aerodrom. On je naglasio da ne treba dovoditi u sumnju ni jednu ni drugu odluku. El Gejt je dodao da je avion imao dovoljno goriva. 

Prema njegovim rečima, avio-kompanija sada pomaže porodicama poginulih da stignu do juga Rusije. 

„Boing 737-800“ avio-kompanije „Flajdubai“ srušio se u subotu ujutru prilikom pokušaja da sleti na aerodrom u Rostovu na Donu. Poginulo je svih 55 putnika i sedam članova posade. 

Spasilačke ekipe su uspele da pronađu crne kutije koje su upućene u Moskvu na dešifrovanje. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala