Princ Čarls posetiće Bogorodicu Ljevišku u Prizrenu

© Wikipedia / Photo BalkanBogorodica Ljeviška je crkva u Prizrenu, zadužbina kralja Milutina. Crkva je podignuta u periodu 1306—1307. na ostacima katedrale iz 13. veka,
Bogorodica Ljeviška je crkva u Prizrenu, zadužbina kralja Milutina. Crkva je podignuta u periodu 1306—1307. na ostacima katedrale iz 13. veka, - Sputnik Srbija
Pratite nas
Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola danas nastavljaju posetu Kosovu, u okviru koje bi princ Čarls trebalo da obiđe i zadužbinu srpskog kralja Milutina, crkvu Bogorodice Ljeviške u Prizrenu.

To je za RTK2 izjavio predsednik Srpske liste Slavko Simić, koji se zajedno sa predstavnicima prištinskih vlasti sinoć sa princem Čarlsom i Kamilom susreo na prijemu u hotelu „Svis dajmond".

Princ Čarsl u Skupštini Srbije - Sputnik Srbija
Princ Čarls regionu: Ne budite zarobljenici prošlosti (foto)

„Princ je poslao pomirljive poruke i poruke koje su okrenute prema budućnosti. Ono što nam je princ Čarls preneo jeste da će posetiti Prizren i Bogorodicu Ljevišku i sve verske zajednice u Prizrenu“, rekao je Simić.

Tokom dvodnevne posete Kosovu, princ Čarls i njegova supruga Kamila trebalo bi da se sastanu sa najvišim političkim liderima, ali i sa britanskim državljanima na Kosovu.

Oni će se u nedelju sastati sa predsednicom Atifetom Jahjagom, a učestvovaće i na međuverskom dijalogu, navela je RTK2.

Prinčevski par je u okviru posete Balkanu prethodno boravio u centralnoj Srbiji, sastavši se sa najvišim srpskim zvaničnicima, kao i u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala