Ukrajinski poslanici ujedinjeni protiv „ruske hidre“

© Sputnik / Evgenij Kotenko / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Vrhovne rade Ukrajine
Zasedanje Vrhovne rade Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Vrhovnoj radi Ukrajine obrazovano je međupartijsko udruženje „Ofanziva“, čiji je cilj borba protiv „ruskog sveta“, saopštila je u petak služba za odnose sa javnošću partije Arsenija Jacenjuka Narodni front.
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija
Ukrajina: Rusija će u slučaju napada izgubiti 20.000 vojnika

Na čelu udruženja je poslanik Narodnog fronta Andrej Levus, koji je izjavio da se nastavlja „unutrašnja okupacija“ Ukrajine u „informacionom, političkom i ekonomskom prostoru“. 

„Glavni zadatak koji je pred našom grupom jeste čišćenje ekonomije od ruskog uticaja. Znamo da je oko 40 odsto sektora ekonomije i značajan deo finansijskog sektora i dalje u rukama ruskih oligarha. A oni, naravno, utiču i na ekonomiju i na politiku“, naveo je Levus. 

Isto to, prema njegovim rečima, dešava se i u informacionom prostoru. „Vidimo zabranjene pevače, vidimo zabranjene kanale i brojne informacione operacije koje sprovodi Rusija na teritoriji Ukrajine“, rekao je poslanik.

On, takođe, tvrdi da je glavni zadatak udruženja „čišćenje Ukrajine od hidre ’ruskog sveta’“.

U novom udruženju je deset poslanika, među kojima su pripadnici Narodnog fronta, Levus, Sergej Visocki, Oleg Medunica, Nikolaj Knjažicki i Elena Masorina. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala