Ukrajinski obaveštajci stradali u minskom polju koje su sami postavili

© Sputnik / Vitaliй Arutюnov / Uđi u bazu fotografijaPripadnik ukrajinske vojske tokom obuke NATO-a
Pripadnik ukrajinske vojske tokom obuke NATO-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinska obaveštajna grupa, u kojoj je bilo pet boraca, stradala je od mina koje je sama postavila u oblasti naselja Andrejevka, saopštio je zamenik komandanta korpusa Ministarstva odbrane samoproglašene Donjecke narodne republike Eduard Basurin.

„U oblasti Andrejevke 72. Brigada Oružanih snaga Ukrajine izgubila je obaveštajnu grupu od pet ljudi. Razlog za ono što se dogodilo je slaba profesionalna priprema vojnika koji su izašli na sopstveno minsko polje“, rekao je Basurin. 

Prema njegovim rečima, u blizini Dokučajevska su poginula četvorica ukrajinskih vojnika, koji su pokušavali da izvrše borbeno izviđanje i našli se na udaru vatre jednog od odreda ukrajinske vojske. 

Obuka ukrajinskih vojnika prema NATO standardima - Sputnik Srbija
DNR: Na desetine mrtvih vojnika na istoku Ukrajine

„Našli su se pod paljbom 72. Samostalne mehanizovane brigade koja je pucala iz 82-milimetarskih minobacača u oblasti Dokučajevska. Dakle, krivica za pogibiju vojnika leži na pripadnicima 72. brigade koji su navodili paljbu“, dodao je Basurin.

Prema podacima obaveštajne službe DNR, samo za poslednja tri dana u Harkovsku vojnu bolnicu su stigla 36 ranjena ukrajinska vojnika. 

„Važno je skrenuti pažnju na to da komanda Oružanih snaga Ukrajine ozbiljno umanjuje svoje gubitke. Zvanični predstavnici kaznene operacije objavili su da su poginula samo dvojica, a ranjena petorica ljudi u poslednja dva dana“, dodao je Basurin. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala