Tramp: Ako ne dobijem nominaciju, slede neredi

© REUTERS / Brendan McDermidDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Favorit za republikanskog predsedničkog kandidata u SAD Donald Tramp izrazio je uverenje da će imati dovoljno delegata da bi mogao da dobije stranačku nominaciju, upozorivši na moguće nerede ukoliko mu republikanska predsednička nominacija bude uskraćena.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp nije ludak, nego stvarno lice Amerike

Favorit za republikanskog predsedničkog kandidata u SAD Donald Tramp izrazio je uverenje da će imati dovoljno delegata da bi mogao da dobije stranačku nominaciju, upozorivši na moguće nerede ukoliko mu republikanska predsednička nominacija bude uskraćena.

„Mislim da ne možete da kažete da se to (nominacija) ne dobija automatski. Mislim da ćete imati nerede… Jer ja predstavljam milione ljudi“, rekao je Tramp za Si-En-En.

U SAD je tokom superutorka 2, novog kruga unutarstranačkih izbora predsedničkih kandidata u šest saveznih država, Tramp kod republikanaca pobedio u tri države.

Iako je dosad uspeo da prikupi najveći broj delegata pred republikansku konvenciju, koja se održava u julu i na kojoj će biti proglašen kandidat te stranke na izborima za predsednika SAD, Tramp je osvojio samo 46 odsto od ukupnog broja delegata koji su do sada bili u igri.

Ako tako nastavi, možda neće uspeti da osigura nominaciju, što znači da će na samoj konvenciji imati protivkandidata, pa će njen ishod biti do kraja neizvestan, naveo je AP.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala