Trećina Evropljana i Amerikanaca smatra Krim delom Rusije

© Sputnik / Evgenij BijatovGodišnjica referenduma na Krimu
Godišnjica referenduma na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više od trećine stanovnika Italije i Nemačke, trećina Britanaca i Holanđana, kao i četvrtina Francuza i Amerikanaca smatra da je Krim deo Rusije.
Krim - Sputnik Srbija
Ruski Krim se ne može osvojiti čak ni oružjem

Prema podacima ankete Sputnik.Mišljenja, trećina Amerikanaca, Holanđana, Engleza, Francuza, Nemaca i Italijana smatra Krim delom Rusije.

Na pitanje „Da li smatrate da je Krim deo Rusije“, 39 odsto stanovnika Italije i 37 odsto stanovnika Nemačke je sigurno da je Krim deo Rusije. U Velikoj Britaniji i Holandiji ovaj procenat iznosi 33, odnosno 32 odsto. U SAD i Francuskoj broj građana koji smatraju Krim ruskim iznosi 26 odsto, dok je u SAD najveći procenat odgovorio da „ne zna“ — 42 odsto.

© SputnikAmerikanci i Evropljani o ruskom Krimu
Amerikanci i Evropljani o ruskom Krimu - Sputnik Srbija
Amerikanci i Evropljani o ruskom Krimu

Anketu u SAD, Velikoj Britaniji i Holandiji sprovela je kompanija za istraživanje javnog mnjenja „Populus“ od 4. do 9. marta 2016. godine. U anketi je učestvovalo 3.092 ispitanika starija od 18 godina: 1.004 u Holandiji, 1.085 u Velikoj Britaniji i Severnoj Irskoj i 1.003 u SAD. U Francuskoj, Italiji i Nemačkoj anketu je sprovela od 8. do 10. marta 2016 godine kompanija „Ajfop“. U njoj je učestvovao 3.001 ispitanik uzrasta 18 godine: 1.005 u Francuskoj, 1.002 u Nemačkoj i 994 u Italiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala