Rusija: Operacija u Siriji nije koštala pola milijarde dolara

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaPres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov
Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Kremlju su ponovo saopštili da je odluku o slanju ruske vojske u inostranstvo doneo predsednik Rusije Vladimir Putin na osnovu odobrenja federalne skupštine, saopštio je pres-sekretar predsednika Dmitrij Peskov.
Zvanična predstavnica MIP Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Povlačenje iz Sirije ne može se porediti sa Avganistanom

„Odluku o slanju vojnika ruskog kontingenta u strane države na osnovu ovlašćenja dobijenog od federalne skupštine donosi predsedik Ruske Federacije. U svakom slučaju, to je upravo njegova odluka i ne može biti nekih drugih hipotetičkih razmišljanja“, naglasio je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, nije stigao novi zahtev za slanje ruskih vojnika u Siriju od strane sirijske vlasti.

On je izjavio da se Hmejmim i Tartus ne mogu smatrati „bazama“.

„Baze predviđaju izvođenje kapitalnih radova. Tamo se ne vode nikakvi kapitalni radovi. To su različiti termini, ali u punom smislu reči, ovi objekti se ne mogu nazivati bazama. Objekti funkcionišu, oni ostaju, oni su dobro zaštićeni iz vazduha, kopna i s mora“, naglasio je Peskov.

Pres-sekretar je negirao saopštenja medija da je ruska operacija u Siriji koštala 38 milijardi rubalja (pola milijardi dolara).

„Ne, to se ne poklapa (sa našim podacima). Bolje da pitate poštovani list odakle su njima poznati takvi troškovi“, posavetovao je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala