Ubijeni terorista u Briselu nije organizator napada u Parizu

© AFP 2023 / NICOLAS MAETERLINCK / BELGABriselska policija
Briselska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osumnjičeni napadač ubijen u današnjoj antiterorističkoj operaciji belgijske i francuske policije u Briselu nije ključni organizator napada u Parizu prošle godine Salah Abdeslam, saopštilo je belgijsko državno tužilaštvo.

„Tokom pretrage kuće je pronađeno telo jednog čoveka. Njegov identitet još nije utvrđen, ali kako god bilo, to nije Salah Abdeslam“, izjavio je portparol tužilaštva Erik van der Sipt.

Prethodno je saopšteno da je briselska policija likvidirala jednog od trojice terorista koji su ranije danas otvorili vatru na pripadnike belgijskih bezbednosnih službi.

Istovremeno, četiri policajaca je ranjeno tokom razmene vatre sa navodnim teroristima.

Kako se navodi, dvojica policajaca ranjeni su tokom prve akcije bezbednosnih službi, ali ubrzo je usledila još jedna razmena vatre nakon čega je ranjeno još dva pripadnika bezbednosnih službi. Jedan policajac je pogođen u glavu, u predelu uha i njegovo stanje je kritično.

​Prema podacima portala „Dernire hojre“, pucnjava se dogodila nakon izvođenja racije u kući navodnih terorista koji su uspeli da se sakriju. Prema podacima očevidaca, ima ih dvoje-troje i naoružani su kalašnjikovima.

Ranije je zvanični predstavnik policije južnog okruga Brisela saopštio da je jedan policajac lakše ranjen tokom razmene vatre u briselskoj komuni Fore tokom operacije koju je izvela federalna policija.

​„Jedan policajac je lako ranjen i to je sve. Operacija federalne policije se nastavlja. Ulica je blokirana“, rekao je sagovornik agencije.

Belgijske snage bezbednosti nastavljaju da tragaju za osumnjičenima i saradnicima islamskih ekstremista iz Brisela, koji su bili umešani u terorističke napade na Pariz 13. novembra prošle godine, u kojima je poginulo 130 ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala