Izbeglička drama na grčko-makedonskoj granici (video)

© REUTERS / Stoyan NenovMigranti prelaze preko reke blizu grčko-makedonske granice blizu mesta Idomeni, Grčka. 14 . mart 2016. godine
Migranti prelaze preko reke blizu grčko-makedonske granice blizu mesta Idomeni, Grčka. 14 . mart 2016. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dvadesetsedmogodišnja trudnica iz Avganistana, njena sestra od 17 godina i rođak udavili su se danas u Suvoj reci prilikom ilegalnog pokušaja prelaska grčko-makedonske granice u izbegličkoj koloni, javili su skopski mediji.

Oni su se udavili kod mesta zvanom Bor, u blizini Đevđelije, dok su 23 migranata spasena zahvaljujući policiji i pripadnicima vatrogasne brigade.

Četvoro je zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezeno u bolnicu u Đevđeliji, a prema informacijama iz te zdravstvene ustanove njihovo stanje je stabilno.

„Oni su se smrzli od hladne vode, a nakon dobijanja terapije, osećaju se dobro“, rečeno je makedonskim medijima iz bolnice.

Ostali spaseni su smešteni u tranzitni centar Vinojug kod Đevđelije.

Pozivajući se na nezvanične informacije, grupa od 30 migranata iz Avganistana je uspela sinoć da ilegalno prođe kroz granični pojas, a u naselju Bor su pokušali da pređu reku koja je inače uvek bez vode, osim u vreme jakih kiša kao što je sada slučaj.

Prema svedočenju jednog od vatrogasaca, koji je učestvovao u spasavanju, tela utopljenih su pronađena zaglavljena u žbunju.

Mediji saznaju da je u grupi ilegalnih migranata bila i majka utopljenih sestara, ali da još nije obaveštena o tragediji. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala