U porastu Ibar, Zapadna i Južna Morava, službe u pripravnosti

© Tanjug / RADE PRELICVodostoj reke Kolubare kod Obrenovca
Vodostoj reke Kolubare kod Obrenovca - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vodostaji reka uglavnom stagniraju, a u blagom porastu su Zapadna i Južna Morava sa pritokama, Ibar, Toplica i Kolubara. U naredna 24 sata sve službe su u pripravnosti zbog najavljenih obilnih padavina. Pune se džakovi i ojačavaju bedemi.

Poplave su ponegde aktivirala i klizišta zbog kojih su zatvorena dva državna putna pravca na teritorijama Bajine Bašte i Čačka, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Poplave,Obrenovac - Sputnik Srbija
Hoće li poplave naterati Srbe da se osiguraju

„Nisu u funkciji Dub–Rogačica i Čačak–Guča. I za jedan i za drugi put postoje alternativni putevi. Nema odsečenih sela i gradova“, rekla je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović za RTS.

Ona je rekla da su na pojedinim putevima u izgradnji, poput Koridora 11, pojedini delovi poplavljeni.

„Zbog visokog vodostaja kod sela Brđana, na delu Koridora između Ljiga i Preljine, pao je deo skele na mostu koji se gradi“, kazala je ona i dodala da se to desilo zbog visokog vodostaja i da je zbog istog razloga pao i kran.

Hidrometeorološki zavod najavljuje da će ponovo najobilnije padavine biti u zonama koje su već pretrpele najveću štetu i navodi da je moguće da za 24 sata padne i do 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Povećan oprez savetuje se i na jugu i istoku Srbije, gde su već upućene dodatne snage kako bi pomogle građanima. Najugroženiji su Bor, Zaječar i ceo Nišavski okrug.

Vodostaj Južne Morave kod Đunisa u stalnom je porastu, dok su vodostaji reka Save i Drine u stagnaciji. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala