„Samoopredeljenje“: Nastavićemo da prevrćemo srpske kamione

Pratite nas
Predstavnici opozicione partije „Samoopredeljenje“ saopštili su da će se presretanje srpskih kamiona nastaviti i da za to imaju svoje političke razloge, prenose prištinski mediji.
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija
„Samoopredeljenje“ ponovo prevrnulo kamion sa srpskom robom

Predstavnici te opozicione partije su sinoć rekli za RTK da imaju svoje političke razloge i da će se presretanje kamiona nastaviti.

Kao što su i najavili pre 10 dana, kada su prevrnuli prvi kamion kod Podujeva, aktivisti „Samoopredeljenja“ su i u petak ponovili takvu akciju.

„Te akcije nisu usmerene protiv srpske zajednice na Kosovu već protiv hegemonije Srbije na Kosovu, bilo da se radi o političkoj, ekonomskoj ili vojnoj. Mi ćemo nastaviti sa takvim akcijama sve dok Srbija ne promeni odnos prema Kosovu. I ovaj put, kao i u prethodnim slučajevima, naši aktivisti su vodili računa da niko ne bude povređen“, rekao je za RTK 2 Adonis Tahiri iz „Samoopredeljenja“.

Policija Kosova u današnjem saopštenju navodi da još uvek niko nije uhapšen.

„Nepoznata lica, a sumnja se na aktiviste ’Samoopredeljenja‘, izvela su dva muškarca, državljane Srbije bošnjačke nacionalnosti, iz kamiona marke ’mercedes‘. Nakon toga su izgurali vozilo sa puta i prevrnuli ga. Jedan deo robe, džakovi sa veštačkim đubrivom, ispao je iz kamiona. Sumnja se da je u akciji učestvovalo oko 30 osoba, koje su sa 10 vozila blokirale put i izvršile to delo. Policija je izašla na lice mesta i obavestila tužilaštvo. Niko nije povređen i nijedna osoba nije uhapšena“, piše u saopštenju policije, prenosi RTK2.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala