Dačić: Nisam zainteresovan da ponovo budem premijer

© Tanjug / Jaroslav PapIvica Dačić na obeležavanju 25. godišnjice SPS-a u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu
Ivica Dačić na obeležavanju 25. godišnjice SPS-a u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Socijalističke partije Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da bez obzira na izborni rezultat na predstojećim parlamentarnim izborima nije zainteresovan da ponovo bude premijer, navevši da se „svi spremaju za predsedničke izbore“.

„Nisam zainteresovan da ponovo budem premijer, svi se spremamo za predsedničke izbore“, rekao je Dačić u intervjuu za Kurir, zamoljen da prokomentariše hipotetičku situaciju u kojoj bi od njega zavisilo formiranje vlade.

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić kritikovao Čitaku: Zar vi da delite lekcije Srbiji

Na pitanje da li to znači da je „njegova politička fantazija“ da bude predsednik, Dačić je precizirao da je rano da se o tome priča, ali da će njegova stranka morati da ima kandidata za predsednika ako ne bude postojao drugačiji dogovor.

„Ne, to nije fantazija. Moja stranka mora da ima kandidata za predsednika, osim ako se ne napravi dogovor da kao vladajuća koalicija imamo jednog kandidata“, rekao je on.

Kada je reč o odnosu sa premijerom i liderom SNS–a Aleksandrom Vučićem i izjavama stranačkih funkcionera u medijima, Dačić kaže da su bitni rezultati, a ne impresije, i da mu je cilj da partnerstvo sa SNS–om bude strateško.

„Sa Vučićem hoću da razgovaram o Srbiji, Evropi, odnosima sa Rusijom, a ne o tome ko je šta izjavio, ali, palanka je, nažalost, odlika Srbije“, kaže Dačić.

Na pitanje da li bi želeo da pobedi Vučića, on je rekao da je prirodno da svaka stranka želi da pobedi i da bi voleo da SPS ima više glasova od SNS–a.

Evro - Sputnik Srbija
Para nema — na šta računa opozicija u kampanji

„Ali sa Vučićem hoću da budem strateški partner u Srbiji. Ja ne mogu da budem opozicija Srbiji i sve dok Vučić radi u interesu Srbije biću sa njim“, rekao je on.

Dačić demantuje da pravi bilo kakav tajni pakt sa demokratama, jer kako kaže „ne zna kako bi mogao da pravi pakt sa nekim ko ne zna da li će da pređe cenzus“.

On takođe tvrdi da u SPS–u nema podela.

„Nema struja u SPS–u, ako ima nekih struja neka se suprotstave“, rekao je Dačić koji smatra i da je nemoguće da neko preuzme njegovo mesto predsednika u stranci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala