Kremlj primio k znanju Obamine opaske o Putinu

© Flickr / Larry KoesterKremlj
Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj je pročitao intervju Baraka Obame listu „Atlantik“ i upoznao ruskog predsednika Vladimira Putina sa njegovim sadržajem, izjavio je pres-sekretar predsednika Dmitrij Peskov.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Barak Obama - Sputnik Srbija
Obama: Putin besprekorno učtiv i veoma otvoren

U Kremlju su saopštili da su predsednika Rusije Vladimira Putina upoznali sa intervjuom Baraka Obame u kojem je on koristio dvosmislene iskaze o ruskom lideru: „prijatan“, „tačan“, „ne utiče na međunarodne događaje“. Prema rečima pres-sekretara predsednika Rusije u Kremlju su sve reči američkog predsednika primljene k znanju.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov potvrdio je da Vladimira Putina obavezno izveštavaju o svim važnim izjavama prvih lica vodećih svetskih država. S tim u vezi, ruski predsednik je bio upoznat sa izjavom Baraka Obame koja se čula u razgovoru sa novinarima lista „Atlantik“ .

Peskov nije saopštio kakva će konkretna reakcija ruskog predsednika uslediti na ovaj intervju, ali je naglasio da je sve što je rečeno bilo „uzeto u obzir“.

Barak Obama je u intervjuu izjavio da je Putin zainteresovan za partnerstvo sa SAD, jer „nije toliko glup“. Američki lider je dodao i da se Putin ne može videti „ni na jednom sastanku gde se formira dnevni red“. Obama je sa podsmehom primetio da je na sastancima sa njim Putinom bio „naglašeno prijatan“, „otvoren“ i ne dozvoljava da ga čeka dva sata.

Američki lider je naglasio da Putin razume ulogu Rusije u svetu i shvata da ga ni invazija Krima, ni podrška Bašara el Asada ne prave svetskim igračem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala