Padaju poslednja uporišta terorista na severu Sirije

© Sputnik / Iliya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPripadnici sirijske vojske.
Pripadnici sirijske vojske. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska i jedinice koje su sa njom u savezu pod svoju kontrolu su vratile preostali deo strateškog puta Hanaser—Alep—Idrija u severnoj sirijskoj pokrajini Alep, javila je iranska novinska agencija Fars.

Vladine snage i dobrovoljačke trupe ponovo su zauzele pet sela u blizini grada Hanasera na severu pokrajine ostavljajući desetine mrtvih i ranjenih pripadnika DAEŠ-a, a njihova vozila i vojnu opremu uništenim.

Deo grada Damaska koji kontrolišu teroristi Nusra fronta, Sirija - Sputnik Srbija
Sirija postepeno dobija struju

Sirijska vojska i saveznici pokrenuli su u februaru veliku operaciju protiv pripadnika terorističkih grupa kako bi ih uništili i proterali sa glavne linije snabdevanja od Hame do Alepa.

Ranije su sirijske oružane snage vratile potpunu kontrolu nad osam novooslobođenih sela na jugu pokrajine.

U međuvremenu, provladine snage nastavile su da napreduju prema regionima koji su i dalje pod kontrolom terorista i primorale ih da se povuku sa položaja u južnim ravnicama pokrajine Alep.

Pripadnici terorističkih grupa u žestokim sukobima sa sirijskom vojskom i njenim saveznicima u poslednje vreme trpe velike gubitke u ljudstvu i tehnici i gube pozicije u područjima koja su držali pod svojom komandom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala