Turski pisac: Molim i klečim pred velikim ruskim narodom (video)

© Sputnik / Jurij Sorokin / Uđi u bazu fotografijaStanovnici Lipecka nose cveće pred spomenik pilotu Olegu Pešku koji je poginuo prilikom obaranja Su-24 u Siriji
Stanovnici Lipecka nose cveće pred spomenik pilotu Olegu Pešku koji je poginuo prilikom obaranja Su-24 u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poznati turski pesnik Husein Hajdar objavio je video–snimak u kojem se izvinio čitavom velikom ruskom narodu za politiku Ankare i posebno majci poginulog pilota Su–24.

Poznati turski pisac Husein Hajdar napisao je pesmu u kojoj se izvinio ruskom narodu, ruskim pesnicima i majci poginulog pilota za obaranje ruskog vojnog aviona Su–24.

Hajdar koji se rodio 1956. godine jedan je od najpoznatijih turskih pesnika. On je autor velikog broja zbirki pesama koje su visoko ocenjene od strane publike i kritičara. Pesnik je 2012. godine dobio prestižnu nagradu „Junus Nadi“.

„Molim veliki ruski narod, spuštam se na kolena pred majkom Olega Peškova. Na moje oči je izveden napad na prijateljstvo. Mogao sam to da zaustavimo, ali nisam uspeo“, navodi se u pesmi koju je sam pesnik pročitao na snimku objavljenom na Jutjubu.

Pesnik moli oproštaj „od Majakovskog, Gorkog i Ivana, koji je zaštitio svoju zemlju od fašista, od 23 miliona poginulih u ratu i od mojeg brata sovjetskog koji je Turskoj pružio ruku pomoći u oslobodilačkom ratu“.

Hajdar je siguran da će doći dan kada će pred zakonom odgovarati oni koji su izvršili zločin nad Olegom Peškovim, pilotom oborenog aviona Su–24.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala