Kremlj: Nedopustivi pozivi za uvođenje sankcija Putinu

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj sa Moskvorečkog mosta
Pogled na Kremlj sa Moskvorečkog mosta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sudski proces nad Nadeždom Savčenko se vrši u strogom skladu sa ruskim zakonom i nedopustivo je mešati se u to — tako su prokomentarisali u Kremlju poziv evropskih parlamentaraca da se uvedu sankcije predsedniku Rusije Vladimiru Putinu koji je, navodno, umešan u slučaj ukrajinskog pilota.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Evropski parlamentarci traže sankcije protiv Putina

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov, komentarišući predlog evropskih poslanika da se uvedu sankcije protiv Vladimira Putina zbog slučaja Nadežde Savčenko, izjavio je da je nedopustivo mešanje u sudski proces.

„Ne možemo se složiti sa pokušajima mešanja u sudske procese u toku koji su u našoj zemlji u strogom skladu sa aktuelnim ruskim zakonodavstvom prema kojem se, naravno, vodi proces nad Savčenkovom. Bilo kakva mešanja su nedopustiva. Imamo određene procedure koje su u toku. U vezi s tim, u toku je sudski proces i bilo kakve komentare takođe smatramo nemogućim i nedopustivim“, rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje.

Prema podacima ruskog sudstva, za vreme borbenih akcija iznad Luganska u leto 2014. godine Nadežda Savčenko se pridružila bataljonu Ajdar. Ona se bavila tajnim praćenjem i korekcijom artiljerijske vatre po pozicijama ustanika na kojima su se u tom trenutku nalazili civili. U rezultatu minobacačkog ognja poginuli su ruski novinari Igor Korneljuk i Anton Vološin. Nakon toga je  Savčenkova pod vidom izbeglice prešla rusku granicu, gde je bila uhapšena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala