Dva Borisa ometala podnošenje liste SPS-a

© AP Photo / Darko VojinovićIvica Dačić i Boris Tadić
Ivica Dačić i Boris Tadić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni odbor SPS-a najavio je da će ta stranka danas predati listu, optuživši Borisa Rankovića, sekretara Zelenih i, kako navode, „dugogodišnjeg saradnika Borisa Tadića“ da je juče opstruirao predaju listu SPS-a RIK-u.

Koalicija okupljena oko SPS-a je, kako je saopštio Glavni odbor, tokom jučerašnjeg dana bila spremna za predaju liste sa prikupljenih više od 22.000 potpisa, kao što je bilo i najavljeno, ali je Boris Ranković, sekretar Zelenih, najavio RIK-u da će tužiti SPS tvrdeći da je on ovlašćeno lice ispred te stranke.

Predsednici Zelenih Srbije Ivan Karić, SPS-a Ivica Dačić i JS-a Dragan Marković Palma na konferenciji za novinare - Sputnik Srbija
Dačić: Sećanje na Tita — unuk na listi

„Tadić je 2014. godine iskoristio stranku Zelenih za povratak na političku scenu Srbije, a odlazeći od njih ostavio je svoje kadrove poput Rankovića, sa kojim je u saradnji očito spremao ovaj vid opstrukcije“, navodi Glavni odbor SPS-a.

Ranković je, kako navodi SPS, „ostao u manjini kada su Zeleni donosili odluku o saradnji sa SPS-om“.

„U registru političkih stranka koji se vodi pri Ministarstvu za državnu upravu nedvosmisleno stoji da je ovlašćeno lice za zastupanje Zelenih Srbije Ivan Karić, predsednik stranke, koji ovu stranku zastupa i predstavlja u skladu sa Statutom. Takođe, notar koji je zadužen za javnu overu koalicionog sporazuma je ovo potvrdio“, navodi GO SPS.

Branko Ružić - Sputnik Srbija
Ružić: SPS je prošao sva politička „agregatna“ stanja (audio)

Očigledno je, kako ističe SPS, da su „dva Borisa — Ranković i Tadić — ovo nameravali da koriste kako bi ometali podnošenje naše izborne liste“.

S tim u vezi, SPS je doneo odluku da sakupi nove potpise sa Zelenima na listi, ali ne u nazivu koalicije i tu listu će predati u toku dana, navodi se u saopštenju.

„Ako su mislili da će nas ovakav njihov potez omesti ili naneti štetu, prevarili su se jer nisu postigli ništa, osim što smo još više učvrstili našu mrežu i odlučnost da ostvarimo uspeh na ovim izborima“, dodaje ta stranka.

Time je, kako se navodi, biračko telo SPS-a samo dodatno revoltirano i motivisano, jer su pokazali da njima (Tadiću) smeta što su Zeleni uz SPS a ne sa njima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala