Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa

© Tanjug / Tanja ValičViktor Troicki slavi pobedu reprezentacije Srbije protiv Kazahstana u četvrtfinalu Dejvis kupa.
Viktor Troicki slavi pobedu reprezentacije Srbije protiv Kazahstana u četvrtfinalu Dejvis kupa. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa pobedom protiv Kazahstana 3:2, pošto je Viktor Troicki u odlučujućem petom meču savladao Aleksandra Nedovjesova 6:2, 6:3, 6:4.

Na krilima velike pobede Novaka Đokovića, posle pet sati borbe protiv Mihaila Kokuškina i uz podršku sa tribina Troicki je opravdao ulogu favorita i, može se reći rutinski, završio posao za sat i 51 minuta.

Srbija će u četvrtfinalu, od 15. do 17. jula, dočekati Veliku Britaniju, koja je savladala Japan 3:1.

Troicki: Đoković superheroj

Novak Đoković - Sputnik Srbija
Zapadna publika od Novaka Đokovića stvorila srpski S-300

Srpski teniser Viktor Troicki, posle pobede protiv Kazahstanca Aleksandra Nedovjesova 3:0, čime je Srbiju odveo u četvrtfinale Dejvis kupa, rekao je da je samo rezultatski izgledalo lako.

„Psihički je bilo veoma teško, pogotovo posle onakvog Novakovog meča. Ni sam nisam znao kako da se spremim posle tog duela. Toliko sam izgubio strpljenja, energije, nervirao sam se… Čestitao bih Noletu na neverovatnoj borbi, još jednom je pokazao da je superheroj. Definitivno je on taj koji zaslužuje sve čestitke“, izjavio je Troicki na konferenciji za medije.

On je posebno apostrofirao značaj pobede u uslovima na terenu koji mu ne odgovaraju.

„Videli ste da Kukuškin izgleda kao da je rođen na ovom terenu, da je birao bolje ne bi mogao da izabere. Čovek bi bio top 3 da se igra na ovom terenu. Što se tiče meča sa Nedovjesovim, imao sam više samopouzdanja, nisam odigrao najbolje, ali opet mi je drago što sam doneo taj kao odlučujući poen“, istakao je Troicki.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala