Koštunica ne ide na izbore, žele da ga oblate

© AP Photo / Darko VojinovićVojislav Koštunica
Vojislav Koštunica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mi niti idemo na izbore, niti smo to najavili. Izlazak sa Trećom Srbijom je izmišljotina i utoliko je manje istinito da bi Vojislav Koštunica to podržao, kaže za Sputnjik lider Državotvornog pokreta Slobodan Samardžić.

Lider Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samardžić demantovao je za Sputnjik pisanje pojedinih medija u Srbiji da se Vojislav Koštunica, bivši lider Demokratske stranke Srbije, vraća u politiku kako bi podržao pokret koji predvodi Samardžić.

Predizborna kampanja - Sputnik Srbija
Pešice do cenzusa — „prsa u prsa“ za svaki glas

Mediji su naveli i da Državotvorni pokret Srbije na izbore ide u koaliciji sa Vladanom Glišićem i Trećom Srbijom.

Samardžić za Sputnjik kaže da je u pitanju apsolutna laž.

„Mi niti idemo na izbore, niti smo to najavili. Izlazak sa Trećom Srbijom je izmišljotina i utoliko je manje istinito da bi Vojislav Koštunica to podržao“, kaže Samardžić.

On nema odgovor na pitanje kome je u interesu da u „izbornu trku“ uvuče njegov pokret koji ne ide na izbore.

Predsednica Demokratske stranke Srbije dr Sanda Rašković Ivić - Sputnik Srbija
DSS: Za NATO sporazum nisu odgovorne prethodne vlasti

„U pitanju je očito smišljena konstrukcija u koju su nas umešali. Očigledno je to nekome bilo potrebno, verovatno da bi opet oblatio gospodina Koštunicu i da napravi neku famu oko njega. Sve ovo nema veze sa istinom“, objašnjava Samardžić.

Pojedini mediji objavili su da će u „utorak biti obelodanjena koaliciji Vladana Glišića, Treće Srbije i Državotvornog pokreta, kojoj bi se pridružio do kraja kampanje i Vojislav Koštunica“.

Prema navodima izvora lista koji je prvi objavio „informaciju“, navodni cilj Koštuničinog povratka u politiku je napad na koaliciju njegove nekadašnje stranke — DSS-a i Dveri. Isti izvori podsetili su da bi se Koštunica u politiku vratio tačno dve godine nakon što je dao neopozivu ostavku na mesto lidera DSS-a, posle izbornog kraha stranke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala