Primirje u Siriji narušeno 15 puta, ranjeni u Damasku

© Sputnik / Iliya PitalevDeo grada Damaska koji kontrolišu teroristi Nusra fronta, Sirija
Deo grada Damaska koji kontrolišu teroristi Nusra fronta, Sirija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Primirje u Siriji narušeno je 15 puta za protekla 24 časa, a prilikom pucnjave u Damasku ranjeno je četvoro ljudi, saopštio je danas ruski Centar za primirje u Siriji.

Najviše slučajeva kršenja mirovnog sporazuma zabeleženo je u Damasku (11), dok je u Alepu, Hami, Deri i Idlibu zabeležen po jedan slučaj, navodi se.

Borci terorističke oragnizacije Nusra front - Sputnik Srbija
Nusra front namerno pucala na Tursku

Takođe, ruska i sirijska avijacija nisu nanosile vazdušne udare na položaje opozicionih snaga koji su ruskom ili američkom centru saopštili da su prihvatili uslove primirja.

Iz Centra je takođe saopšteno da pregovori sa liderima još šest oružanih formacija u provincijama Damask, Dera i Homs i dalje traju, kao i da je do sada potpisano oko 30 dokumenata o prekidu vatre.

Istovremeno, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, pripadnici DAEŠ-a koji žele da naruše mirovni proces aktivno tragaju za komandantima, liderima lokalnih administracija i starešinama koji su obustavili borbena dejstva u Siriji, a Centar je obećao da će pružiti sve kako bi se osigurala njihova bezbednost.

Svetske sile su postigle 27. februara sporazum o obustavi vatre u Siriji, koji se tiče vladinih snaga i pripadnika oružane opozicije. Sporazum se ne odnosi na teritorije pod kontrolom DAEŠ-a i Nusra fronta, terorističke organizacije povezane sa Al Kaidom, koje drže više od polovine Sirije. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala