Amerika počela operaciju za oslobađanje Mosula

© AFP 2023 / AHMAD AL-RUBAYEIračka vojska
Iračka vojska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodna koalicija na čelu sa SAD počela je antiterorističku operaciju za oslobađanje Mosula. Borba za glavni centar terorističke organizacije DAEŠ-a u Iraku može biti odlučujuća u borbi protiv terorizma.
Američki bombarder B-52 - Sputnik Srbija
Amerika će poslati bombardere B-52 za borbu protiv DAEŠ-a

Specijalni predstavnik predsednika SAD za poslove međunarodne koalicije za borbu protiv DAEŠ-a Bret Makgerk izjavio je da su pokrenute akcije za oslobođenje iračkog Mosula, prenosi televizija Alsumarija.

Mekgerk koji se nalazi u Bagdadu naveo je da je operacija počela prekidom puta snabdevanja terorista između Mosula i sirijske Rake. Po njegovim rečima, operacija će biti komplikovana, ali je akcioni plan dobro osmišljen.

U februaru je direktor obaveštajne uprave Ministarstva odbrane SAD general-potpukovnik Vinsent Stjuart saopštio da je malo verovatno da će se oslobođenje iračkog grada Mosula od militanata terorističke organizacije DAEŠ teško dogoditi do kraja godine.

Drugi po veličini irački grad Mosul u severnoj provinciji Ninava ostaje glavni centar koncentracije militanata DAEŠ-a u Iraku. Premijer zemlje Hajder el Abadi izjavio je da će u akcijama učestvovati vojska, snage samoodbrane i avijacija međunarodne koalicije na čelu sa SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala