Veliki protest: Niš neće u NATO (video)

© Foto : Srpski sabor ZavetniciAnti-Nato potest u Nišu
Anti-Nato potest u Nišu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Građani Niša traže preispitivanje odluke o potpisivanju Sporazuma o saradnji sa NATO-om i sazivanje referenduma na kome će narod odlučiti želi li ulazak u savez koji je 1999. godine izvršio agresiju nad Srbijom. Nišlije su zatražile i da se Srpsko-ruskom humanitarnom centru koji se nalazi u njihovom gradu da isti status koji je dodeljen snagama NATO-a.

Cilj protesta je preispitivanje odluke Vlade Srbije i predsednika Srbije o potpisivanju Sporazuma o saradnji sa NATO-om, i sazivanje referenduma na kome će narod odlučivati želi li ulazak u NATO alijansu, koja je 1999. god. izvršila agresiju nad Srbijom.

Na centralnom Niškom trgu okupilo se oko hiljadu i po građana, a oni protestuju protiv sporazuma sa NATO-om, koji je nedavno ratifikovala Skupština Srbije.

Mahali su srpskim i ruskim zastavama, a centralna poruka skupa je bila „Niš neće u NATO“.

Govornici su poručili da doneti zakon nije zakon, već priznanje kapitulacije, kaže za Sputnjik urednik portala Novosti dana Milan Petković. 

„Nišlije pamte zločine NATO-a od pre 17 godina, kada su od 24. marta do 15. juna u skloništima proveli 52 dana“, dodaje Petković. 

„Tokom bombardovanja poginulo je 56 Nišlija, a više od dve stotine je ranjeno. Na Niš su padale i zabranjene kasetne bombe, raketirane su bolnice, škole, centar grada, pijace, stambena naselja, stradale su i trudnice“, kaže on.

Miting srpskog naroda protiv NATO. Opet će vam reći da se ništa nije dogodilo! Ruski ekspres ponovo izveštava sa lica mesta. Niš 4. mart 2016.

Posted by Media centr imeni Nogina i Kurinnogo "Ruski Ekspres" on petak 4. mart 2016.

On dodaje da su učesnici protesta jasno poručili da se Srpsko-ruskom humanitarnom centru, koji se nalazi u njihovom gradu, dâ isti status koji je dodeljen snagama NATO-a. 

„Zahvaljujući ruskim deminerima uklonjen je veliki deo neeksplodiranih kasetnih bombi iz NATO bombardovanja. Nišlije traže da se diplomatski status pripadnicima Srpsko-ruskog humanitarnog centra dâ i zbog njihovog velikog doprinosa tokom elementarnih nepogoda, a posebno poplava 2014. godine“, kaže Petković za Sputnjik.

Skup na Trgu kralja Milana organizovali su Patriotski pokret Srbije i Zavetnici, a podršku su im pružili brojni pokreti i udruženja građana.

Centralni anti-NATO skup zakazan je za 27. mart u Beogradu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala