Jedan od lidera sirijskih pobunjenika: Turska podržava teroriste

© AFP 2023 / RAMI AL-SAYEDBorci terorističke oragnizacije Nusra front
Borci terorističke oragnizacije Nusra front - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od osnivača pobunjeničke grupe „Armija revolucionara“ rekao je u ekskluzivnom intervjuu za televiziju „Raša tudej“ da Turska pruža podršku terorističkim organizacijama u Siriji kao što su DAEŠ i Nusra front.

Novinarska ekipa „Raša tudej“ razgovarala je sa Abuom Džumom Benauijem, osnivačem sirijske pobunjeničke grupe „Armija revolucionara“, koja se bori protiv terorista u Siriji. On je rekao da Ankara podržava militante DAEŠ-a, Al Kaide i Nusra fronta, koji se bore protiv vladinih snaga.

„Turska podržava u Siriji grupe poput Al Kaide i DAEŠ-a. Ankara vrši granatiranja sa ciljem da okupira našu zemlju, a ne da pomogne sirijskom narodu. Od mnogobrojnih oružanih grupa, Turska je počela da podržava upravo onu koja ratuje protiv nas — Nusra front“, rekao je Abu Džuma Benaui.

Borci terorističke oragnizacije Nusra front - Sputnik Srbija
Ekskluzivno: Snimljen kamp Nusra fronta na granici sa Turskom

On je dodao i da se zalaže za mir u zemlji, za pokoj sirijskog naroda i da zato grupa „Armija revolucionara“ podržava primirje.

„Mi smo obustavili vojne akcije protiv vladinih snaga, ali nastavljamo borbe protiv DAEŠ-a i Nusra fronta. Mi na milion procenata poštujemo režim prekida vatre. Ako bi se moglo vratiti u prošlost, ne bih se pridružio pobuni. Rušenju Sirije su doprineli svi. Na kraju je izgubio narod — jer upravo on strada. Sirijci su postali izbeglice“, dodao je jedan od osnivača pobunjeničke grupe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala