Moskva: Sankciona politika ugrožava međunarodnu saradnju

© Sputnik / Valeriй Šustov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo spoljnih poslova Rusije
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vašington bi trebalo da obustavi sankcionu politiku prema Rusiji jer se na taj način ugrožava saradnja u ključnim međunarodnim pitanjima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Moskva panorama - Sputnik Srbija
Kremlj žali zbog produženja američkih sankcija Rusiji

Kako se navodi, od atmosfere dijaloga SAD i Rusije zavisi i mnoštvo međunarodnih pitanja, pogotovu kada je reč o globalnoj i regionalnoj bezbednosti, stoga bi SAD trebalo da uzmu u obzir antirusku politiku koja može da ugrozi saradnju dveju zemalja.

„Vašington bi trebalo da uvidi besperspektivnost sankcione politike i opasnost konfrontacije sa Rusijom. Mi za sobom uvek ostavljamo mogućnost da uzvratimo odgovarajućim merama ukoliko to bude odgovaralo nacionalnim interesima“, navodi rusko Ministarstvo.

Iz Bele kuće sinoć je saopšteno da je američki predsednik Barak Obama produžio sankcije Rusiji, koje su SAD uvele u martu 2014. godine zbog krize na jugoistoku Ukrajine.

Američki predsednik Barak Obama - Sputnik Srbija
Obama produžio sankcije Rusiji

Obama u svakom trenutku može da ukine sankcije

Ambasada SAD u Moskvi saopštila je da će Vašington nastaviti da sarađuje sa Rusijom i u uslovima sankcija, ocenivši da je odluka američkog predsednika Baraka Obame o produžetku sankcija Rusiji rutinska stvar i da ih može ukinuti u svakom trenutku.

„Naš stav je da nastavimo saradnju sa Rusijom po pitanjima koji imaju zajednički interes, a tiču se celokupne krize u Ukrajini. Istovremeno, na ovaj način smo jasno dali do znanja ruskim vlastima da će sankcije ostati na snazi dok se u potpunosti ne realizuje Minski sporazum“, rekao je predstavnik ambasade Vilijem Stivens.

On je dodao da predsednik ima pravo u svakom trenutku da ukine sankcije Rusiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala