Poslanik Bundestaga akter narko-skandala?

© Sputnik / Marijana KolakovićRajhstag, sedište Bundestaga
Rajhstag, sedište Bundestaga - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na izlazu iz stana dilera u berlinskom kvartu Šeneberge sinoć je sa kristalima metamfitamina priveden Folker Bek, poslanik Partije zelenih u Bundestagu. Nakon što je policija izdala zvanično saopštenje, poslanik je napustio partiju i odrekao se svih titula i zvanja.

Poslanika Bundestaga, predstavnika Partije zelenih Folkera Beka, privela je policijska patrola u Berlinu. Kod njega su nađeni narkotici, a prema pisanjima lista Bild — pretpostavlja se da se radi o kristalima metamfitamina.

Švajcarski pripadnici specijalne policije na krovu Davos hotela - Sputnik Srbija
Skandal u Davosu: Vojnici na dužnosti koristili opojne droge

Kristal-met se smatra jednom od najopasnijih droga. Bek je priveden dok je napuštao stan narkodilera. Nakon što je ovaj skandal stigao u medije, poslanik se odrekao svih svojih funkcija u Bundestagu.

Naknadno je policija saopštila da je stan narkodilera pored metro stanice Nolendorfplac već duže vreme bio pod prismotrom policajaca u civilu. Cilj ove prismotre je bio da se ustanove klijenti, prevozna sredstva i „kolege“ — drugi narkodileri. Ipak, niko nije očekivao da će tamo naći poslanika, koji je u stan ušao tokom te kobne noći.

Prema pisanjima lista Bild, Folker Bek je bio priveden dok je napuštao stan narkodilera. Predstavnici organa reda su, nakon utvrđivanja identitet, našli u torbi poslanika 0,6 grama narkotika. Bek se nije opirao tokom privođenja.

Pedesetpetogodišnji Bek se odrekao svih svojih pozicija u Bundestagu, titula i zvanja. Međutim, za sad nije vratio svoj poslanički mandat. Bek je još od 1994. godine poslanik Bundestaga, a u periodu od 2002. do 2013. godine nalazio se na dužnosti sekretara parlamenta predstavljajući Partiju zelenih. Tokom čitave svoje političke karijere, Bek se zalagao za ublažavanje politike koja se tiče upotrebe narkotika. Prema rečima privedenog poslanika, cilj takve politike trebalo je da vodi tome da se korisnici opijata ne tretiraju kao kriminalci, već da se zavisnicima pomogne.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala