Haos u Francuskoj: Kamenje i suzavac u izbegličkom kampu u Kaleu (video)

© REUTERS / PASCAL ROSSIGNOLSukobi u izbegličkom kampu u Francuskoj
Sukobi u izbegličkom kampu u Francuskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sukobi francuske policije i migranata u kampu u Kaleu nastavljeni su tokom protekle noći, pošto je, posle sudske odluke, juče počelo rušenje improvizovanih šatora i premeštanje izbeglica u druge kampove. Uhapšena su tri pripadnika britanske mreže "Bez granica" i jedan migrant.

Migranti su palili srušene šatore i gađali kamenjem policiju, koja je uzvratila suzavcem. U kampu u Kaleu boravi oko 4.000 ljudi koji nastoje da se domognu Velike Britanije.

Policija je došla na poziv, nakon što su se izbeglice, nezadovoljne zbog iseljavanja i rušenja kampa, obrušili kamenjem i metalnim šipkama na kamione.

Policija je ispalila svetleće rakete i upotrebila suzavac kako bi zaustavila izbeglice koje su pohrlile ka kamionima.

Rušenje improvizovanog izbegličkog kampa počelo je u ponedeljak ujutru, a na hiljade izbeglica je moralo da napusti područje kampa.

Neredi i sukobi sa policijom počeli su već u podne, kada su nezadovoljni migranti zapalili oko 20 improvizovanih skloništa i počeli da gađaju policiju koja je odgovorila suzavcem.

Divlji kamp u Kaleu postoji već godinama, s obzirom na to da iz te luke kreću trajekti preko Lamanša ka Britaniji, kao i vozovi koji prolaze Eurotunelom.

Procenjuje se da u „Džungli“ boravi oko 4.000 migranata, koji će biti premešteni u obližnji legalno izgrađeni kamp.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala