Podignuta optužnica protiv dadilje koja je ubila dete (uznemirujući video)

© Foto : Youtube / Novoe VremyaŽena sa odsečenom glavom deteta, Moskva
Žena sa odsečenom glavom deteta, Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske vlasti su podigle optužnicu protiv dadilje osumnjičene za ubistvo četvorogodišnje devojčice, nakon što su lokalni mediji objavili šokantne snimke žene u crnom kako u blizini stanice metroa na severozapadu Moskve drži u ruci odsečenu dečju glavu.

U saopštenju moskovskog Državnog tužilaštva navodi se da je neimenovana dadilja poreklom iz centralne Azije i da je podvrgnuta psihijatrijskom pregledu kako bi se ustanovilo da li je psihički zdrava i da li razume težinu zločina koji tvrde da je počinila.

Prema navodima ruskih medija, reč o 38-godišnjoj Gjulčeri Bobokulovoj iz Uzbekistana.

Očevici sa lica mesta rekli su da je žena više od 20 minuta hodala oko metro stanice „Oktobarsko polje“ sa crvenom kesom iz koje je izvukla odsečenu glavu deteta uzvikujući „Alahu ahbar“.

„Policija je, kada se pojavila, blokirala trotoar i nikoga nije puštala da joj priđe. I sami policajci su se bojali da joj priđu. Tek nakon što je stiglo pojačanje, policija je uspela da je savlada“, rekla je za RIA Novosti slučajna prolaznica.

​Istražni organi navode da je ubijena devojčica Nastja M bila stara četiri godine, i da ju je dadilja ubila u stanu njene porodice u Moskvi, koji je zatim zapalila i pobegla.

Oni navode da je Bobokulova čekala da roditelji deteta odu iz stana sa starijim detetom, da bi zatim izvršila ubistvo i zapalila stan.

Iz tužilaštva kažu da dadilji, ukoliko bude proglašena uračunljivom, preti duga zatvorska kazna.

Prethodno su ruski mediji javili da je oblast oko stanice bila potpuno blokirana jer je policija pretraživala stanicu zbog mogućeg eksploziva, ali je potom saopšteno da kod 38-godišnje dadilje nije pronađena bomba. 

Policija je tada potvrdila da je osumnjičena u rukama držala odsečenu glavu malog deteta, kao i da je nešto ranije u stanu u kome je ugašen požar pronađeno obezglavljeno telo deteta starog tri ili četiri godine. 

„Zbog njenog ponašanja, policija ju je odmah poslala na forenzičko psihijatrijsko veštačenje, kako bi se ustanovilo da li može da razume šta je uradila. Istraga je u toku“, rekla je portparolka moskovske policije. 

Ubrzo zatim lokalni mediji saopštili su da je majka ubijenog deteta prevezena u bolnicu i da je trenutno bez svesti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala