Stanovnici Sirije s optimizmom dočekali primirje

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaLatakija, Sirija, prvi dan primirja
Latakija, Sirija, prvi dan primirja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stanovnici Sirije sa optimizmom su dočekali dugo godina iščekivano primirje između vladinih snaga i pripadnika oružane opozicije koje je stupilo na snagu u subotu u ponoć, saopštila je ruska agencija RIA Novosti koja prati događaje iz zapadnog sirijskog grada Latakije.
Glavni grad Sirije, Damask - Sputnik Srbija
Primirje u Siriji stupilo na snagu (video)

Iako je celokupno primirje i dalje na „staklenim nogama“, većina stanovnika sigurna je da je ovo šansa da se zaustavi krvoproliće i građanski rat, primetili su ruski novinari.

„Imam velika očekivanja od ovog primirja. Na ovo smo čekali skoro pet godina i, ruku na srce, teško mi je da poverujem da se to i dogodilo. Svi smo se jako umorili od ratovanja“, rekla je stanovnica Latakije Lina Žamal.

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaDamask, Sirija, prvi dan primirja
Damask, Sirija, prvi dan primirja - Sputnik Srbija
Damask, Sirija, prvi dan primirja

Šansa za uvođenje primirja u Siriji pojavila se nakon što su prošle sedmice lideri Rusije i SAD postigli dogovor o prekidu neprijateljstva koji se odnosi na vladine snage i pripadnike oružane opozicije, ali ne i na terorističke organizacije DAEŠ i Nusra front.

Ruska vojska je nakon stupanja primirja na snagu obustavila bombardovanje sirijskih regiona koji su označeni kao zone prekida vatre.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala