Ovo su snežni divovi ruske armije (foto)

© Foto : Russian Defense MinistryVojne motorne sanke
Vojne motorne sanke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Druga ekspedicija na kojoj su testirane napredne verzije vojnih vozila za arktičke uslove uspešno je završena na poluostrvu Varandej u blizini južne obale Barencovog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Tokom ekspedicije uspešno su testirana moderna i unapređena vojna vozila, kao i prototipovi, koji su već vraćeni u grad Bronici u Moskovskoj oblasti“, stoji u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo napominje da je u ekspediciji učestvovalo četrnaest vozila, uključujući i dve amfibije šestotočkaša: „trekol 39294“ i „trekol 39295“.

© Foto : trecol.ruTrekol 39294
Trekol 39294 - Sputnik Srbija
Trekol 39294

„Trekol“ je prepoznatljiv po velikim gumama sa niskim pritiskom i dostupan je u dve verzije — putničkoj i teretnoj. Šasija vozila od fiberglasa ima vrlo nizak nivo provodljivosti spoljne temperature, tako da je idealno za rad na temperaturi u rasponu od plus 45 do čak minus 45 stepeni Celzijusove skale.

© Foto : IA "Oruzhie Rossii"Kamaz 43502 Patrol
Kamaz 43502 Patrol - Sputnik Srbija
Kamaz 43502 Patrol

Tokom ekspedicije testirana su i vozila „kamaz 43502 patrol“ i kamion „kamaz 53501HL“, kao i „ural 63706“ „tornado U“ sa oklopljenom kabinom, „ural nekst 6k6“ i „ural 4320-3KSL“.

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Uđi u bazu fotografijaUral "NEXT" kamion
Ural NEXT kamion - Sputnik Srbija
Ural "NEXT" kamion

Prilikom testiranja urađeno je na desetine studija na više od 30 indikatora koji su potvrdili pouzdanost ovih vozila u arktičkim uslovima.

Ministarstvo napominje da su sprovedene i dodatne studije, uključujući i one koje se odnose na zaštitu životne sredine.

Vozila su u teškim klimatskim uslovima prešla više od 6.000 kilometara i potvrdila kvalitet svojih naprednih karakteristika. Svi ciljevi i zadaci ekspedicije su realizovani u celosti, saopštilo je Ministarstvo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala