Pretnje da su SAD spremne da pobede Rusiju — „labudova pesma“

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaZvanični predstavnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov
Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov izjavio je, povodom nedavne izjave Filipa Bridlava da su Sjedinjene Američke Države spremne da se „bore protiv Rusije i da je pobede“, da je teško naći nekoga ko bi po nivou rusofobične histerije mogao da se uporedi s tim američkim generalom.

„Tokom poslednje dve godine teško je naći bilo koga drugog ko bi po količini rusofobične histerije mogao da se uporedi sa sadašnjim komandantom snaga NATO-a u Evropi, generalom Filipom Bridlavom“, rekao je Konašenkov. 

Prema njegovim rečima, poslednje izjave Bridlava u američkom kongresu o „spremnosti SAD da se bore protiv Rusije i da je pobede u Evropi“ začudile su mnoge, čak i u samoj Evropi.

Američki general Filip Bridlav - Sputnik Srbija
Amerika spremna da se „bori i pobedi“ Rusiju u Evropi

On je naglasio da je malo ko obratio pažnju na to da je šef Komiteta za oružane snage u Kongresu SAD Mak Tornbi pre nego što je dao reč Bridlavu, napomenuo da će „prema rasporedu, biti smenjen s te dužnosti i da će se baviti drugim izazovima posle 40 godina službe“.

Konašenkov smatra da to predstavlja znak zabrinutosti američkog kongresa zbog ponašanja Bridlava.

„Zbog toga sve čime je general Bridlav posle ove primedbe plašio svetsku javnost i kongresmene nije ništa drugo nego ’labudova pesma‘ i zakasnelo opraštanje s velikom političkom scenom“, zaključio je Konašenkov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala