Strane specijalne službe pojačavaju aktivnost u Rusiji (video)

© Sputnik / Mihail Klimentjev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na kolegijumu FSB-a
Predsednik Rusije Vladimir Putin na kolegijumu FSB-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Strane specijalne službe povećavaju aktivnosti u Rusiji. Rad više od 400 saradnika i agenata stranih obaveštajnih službi presečen je 2015. godine, od kojih je 23 krivično kažnjeno, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Rusija na vreme počela operaciju u Siriji (video)

„Setite se, na prethodnom kolegijumu smo primetili da strane specijalne službe povećavaju svoje aktivnosti u Rusiji. Prošla godina je ubedljivo potvrdila ove naše zaključke“, naveo je Putin.

„Za to vreme prekinuta je aktivnost više od 400 kadrovskih saradnika i agenata stranih obaveštajnih službi. Od njih je krivično gonjeno 23“, naveo je Putin.    

„Neprijatelji preko plota“ spremaju se za jesenje izbore u Rusiji

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je na kolegijumu Federalne službe bezbednosti da je mešanje spolja u tok izbora u Rusiji — direktna pretnja suverenitetu Rusije i da će vlasti reagovati na to.

Putin je izjavio da će pokušaji spoljnog mešanja u jesenje izbore u Rusiji biti razmatrani kao direktna pretnja suverenitetu Rusije. Šef države je obećao da će na takve pokušaje uslediti adekvatna reakcija.

On naložio FSB-u da „uradi sve kako bi se presekle aktivnosti onih koji pokušaju da iskoriste nacionalističke, ksenofobične, radikalne parole, usmerene na raskol našeg društva“.

„Naravno, treba preseći sve spoljne pokušaje mešanja u tok izbora, u naš unutarpolitički život“, naglasio je Putin.

On je dodao da takve tehnologije postoje i da su više puta korišćene u mnogim zemljama.

„To je direktna pretnja našem suverenitetu i mi ćemo na nju reagovati na odgovarajući način“, izjavio je predsednik.

Moskva - Sputnik Srbija
Peskov: Nema dokaza da gađamo sirijsku opoziciju

Predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio je na sednici FSB-a da se pojača kontrola priliva izbeglica u Rusiju i preko nje na teritoriju Evrope.

„Treba pojačati kontrolu priliva izbeglica, kako onih koje dolaze u Rusiju tako i onih koji su u tranzitu ka zemljama Evrope“, zadatak je koji je pred FSB stavio šef ruske države.

On je dao FSB-u dao zadatak da razvija saradnju sa stranim partnerima na liniji UN, ŠOS, ODKB.

„Kako bi rezultati rada bili bolji i borba protiv terorizma efikasnija, važno je da se razvija saradnja sa stranim partnerima, pre svega na liniji UN, Šangajske organizacije za saradnju, ODKB“, rekao je šef države.

On je naveo da treba razvijati kako postojeće kontakte, ali i koristiti nove forme saradnje.

„Tim pre što zainteresovanost inostranih bezbednosnih struktura za partnerstvo neosporno raste, mi to dobro vidimo“, dodao je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala