Dodik: Ne bojim se jer nisam ni naivan ni blesav

Pratite nasTelegramOdyssey
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je protiv njega i njegove porodice pokrenuta široka istraga, ali i da se „ne boji pretnji pravosudnim postupcima zato što nema elemenata za bilo kakvu odgovornost te vrste“.

„Prvo, nisam ja ni naivan ni blesav čovek koji bi radeći ovaj posao u ovakvoj državi sebi dozvolio da uradi neku nezakonitu radnju ili da bude nesvesno u nešto ubačen. Uradio sam, donosio sam odluke u najboljem interesu za Srpsku. I u tom pogledu nemam nijedan problem“, rekao je Dodik.

Ne boji se, kaže, fer procesa, sa bilo koje strane.

Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Ni savremeni Turci neće ništa uspeti

„Nikakvog straha nemam. Ali, naravno, nije vezano za strah, vezano je za otpor koji se stvara, to je ta politizacija svega toga. Opet mislim da je sjajno vreme ovih takozvanih iz Republike Srpske, koji na tome jašu, prošlo, i da su oni na silaznim putanjama. To govore i ankete. I videće kako će to biti na sledećim izborima“, rekao je Dodik.

On je istakao da misli da je Bakir Izetbegović učinio najlošiju uslugu BiH naivno verujući da će nešto učiniti i jačati BiH dovođenjem opozicije iz Srpske u institucije BiH.

„Naravno da neće i vidi se da ne može. Da li će biti zadovoljan time što je napravljena neka mala galama u Republici Srpskoj, to pripada njegovom karakteru i njegovoj ličnosti. Ali ni to nije važno. Oni su sada deo vlasti. Mene ne zanima vlast na tom nivou. Mogu spokojno svi da spavaju. Najbolje mi je kada se vidi kako rade. Najbolje se vidi. Čak im ni stranci ne mogu pomoći da se izdignu i budu uspešni u tome“, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da postoje konkretne stvari koje se provode i da je protiv njegove porodice pokrenuta široka vrsta istrage u mnogim institucijama u Srpskoj pa čak i regionu.

Tvrdi i da je napravljen spisak, po nalogu Tužilaštva BiH, u okviru kojeg SIPA traži podatke o Miloradu Dodiku, Snježani Dodik, Igoru Dodiku, Gorici Dodik i Bogoljubu Dodiku.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Za mene je poraz ako ne budem na „američkoj crnoj listi“

„Snježana je moja supruga, Igor je moj sin, Gorica je moja kćerka, a Bogoljub moj otac. Znači protiv svih tih ljudi pokušava se vršiti haranga. Naravno da to nije jednostavno“, kazao je Dodik u intervjuu za Anadoliju.

On je novinaru te agencije predočio dopise Agencije za istrage i zaštitu BiH rekavši: „Pogledajte. Svim institucijama kojima se traži. Pa će me verovatno optužiti da onemogućavam pravdu. Imena moje dece na tim listama za istragu. Otkuda, kako je to moguće? Kako bi ste se vi osećali da vašu porodicu ovako pretresaju? To govori o tome šta se pokušava. Zašto? Reći ću vam zašto? Dakle, krenulo se sa velikim obećanjima. Čak datim na nekim međunarodnim mestima o tome da će ovi takozvani, a vi znate ko su oni, učiniti da se dokaže neka vrsta kriminala“.

To je, kazao je Dodik, stvar koja naravno ne daje spokojstvo čoveku.

„Ako ima neko delo, O.K. Ako nema, šta je problem. Šta vi to hoćete od mene. Da držite tenziju o Miloradu Dodiku i njegovoj porodici. To je ona priča koju smo mogli da čujemo ovde od opozicije. Ja nikada nisam komentarisao nečiju porodicu. I moja porodica je sve što imam u životu. Naravno, zna se, u mom kraju, na koji način i šta je urađeno. To ne može da pojača osećaj prema BiH. Zloupotrebe institucija sigurno će samo umanjiti značaj“, rekao je Dodik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala