Formiran ruski koordinacioni centar koji prati primirje u Siriji

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaZvanični predstavnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov
Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov izjavio je da je u ruskoj avio-bazi Hmejmim u Siriji formiran koordinacioni centar za primirje koji će pratiti realizaciju sporazuma o prekidu vatre u toj zemlji koji stupa na snagu 27. februara.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Imamo šansu da okončamo krvoproliće u Siriji

„U skladu sa rusko-američkim dogovorom o primirju u Siriji, formiran je centar koji će kontrolisati realizaciju prekida vatre“, rekao je on i dodao da je centar već počeo sa radom.

Prema njegovim rečima, osnovni zadatak centra je da prati realizaciju primirja između vladinih snaga i opozicionih oružanih grupa, sa izuzetkom DAEŠ-a, Nusra fronta i ostalih organizacija koje je Savet bezbednosti UN utvrdio kao terorističke.

Konašenkov je ocenio da se predstavnici opozicionih grupa u Siriji koji su odlučili da poštuju primirje mogu u bilo kom trenutku obratiti koordinacionom centru kako bi dobili pomoć u realizaciji kontakata sa predstavnicima sirijskih vlasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala