„Mars“ i „snikers“ povučeni iz 55 zemalja zbog plastike u čokoladi

© Foto : PixabaySnikers
Snikers - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki proizvođač čokolade „Mars“ naložio je danas povlačenje čokoladica „mars“ i „snikers“ iz 55 zemalja sveta, pošto je u jednoj od čokoladica, proizvedenoj u „Marsovoj“ fabrici u Holandiji, pronađen komadić plastike.

„Koliko znamo, povlačenje je naloženo u 55 zemalja. Opozivom su obuhvaćeni samo artikli proizvedeni u Holandiji“, izjavila je koordinatorka za korporativno poslovanje „Marsa“ u Holandiji, Elin Bijveld.

Ovakav potez „Marsa“ usledio je pošto je jedan kupac pronašao crveni komadić plastike u čokoladici „snikers“, 8. januara u Nemačkoj.

Posle žalbe upućene „Marsu“, utvrđeno je da ovo parče plastike potiče iz Marsove fabrike u holandskom gradu Vegelu i da je reč o zaštitnom poklopcu koji učestvuje u procesu proizvodnje.

„Trenutno istražujemo šta se dogodilo, ali ne možemo biti sigurni da se crveni komadić plastike ne nalazi i u drugim našim proizvodima koji su došli sa iste proizvodne linije“, izjavila je Bijveldova.

Iz tog razloga, „Mars“ se, prema njenim rečima, odlučio na mere iz predostrožnosti i dobrovoljni opoziv, koji će važiti za većinu evropskih zemalja, poput Holandije, Nemačke, Francuske i Britanije.

„Opoziv se takođe odnosi i na zemlje poput Šri Lanke i Vijetnama, ali ne i na SAD“, rekla je ona.

Ovo je prvi put da je „Mars“ morao da povuče proizvode iz fabrike u Vegelu, koja je otvorena 1963. godine i zapošljava 1.200 ljudi, navodi Frans pres.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala