Eksplozija u britanskoj elektrani, ima žrtava (video)

© Foto : Youtube/Storyful NewsEksplozija u britanskoj elektrani blizu Londona
Eksplozija u britanskoj elektrani blizu Londona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedna osoba je poginula, tri se vode kao nestale, a pet je u bolnici, nakon rušenja dela britanske elektrane „Didkot“ na jugu Engleske, saopštila je tamošnja vatrogasna služba.

„Mogu da potvrdim da je operacija potrage (za preživelima) u toku i da je jedna osoba poginula, pet je prebačeno u bolnicu, a tri se vode kao nestale“, rekao je Met Karlajl iz vatrogasne službe Tajms veli, preneo je AFP.

Vatrogasna služba je posavetovala građane da ostanu u kućama, navodeći da iako je prašina od rušenja zgrade pokrila značajno područje, u zgradi nije bilo opasnih materijala.

My niece took this footage of the aftermath at Didcot Power Station #Didcot pic.twitter.com/Ihz4phjNPf

Korisnici Tvitera pisali su o eksploziji i velikim količinama prašine na mestu elektrane.

Incident se dogodio na mestu elektrane „Didkot A“, koja je ugašena 2013. i čije je rušenje planirano do kraja ove godine.

Predstavnik sindikata GMB rekao je da su prema njihovom saznanju, radnici pripremali dva bojlera za rušenje zgrade narednih sedmica i da je to dovelo do njenog rušenja, piše Telegraf.

Televizija BBC je izvestila da je policija proglasila veliki incident i da ima žrtava.

BREAKING: one person has been killed after building collapsed at #Didcot Power Station @ https://t.co/AmZmNtpJLB pic.twitter.com/RJTWellM7G

Na televizijskim snimcima vidi se polovina velike zgrade na mestu eksplozije, koja deluje da se srušila.

Policija je saopštila da se njeni pripadnici, kao i drugi radnici hitnih službi, nalaze na licu mesta oko 113 kilometara zapadno od Londona, ne navodeći druge detalje.

„Još nismo sigurni šta se dogodilo“, rekla je portparol operatera RVE enpauer, preneo je Rojters.

Elektrane „Didkot“ obuhvataju aktivnu elektranu na prirodni gas (Didkot B) i zatvorenu elektranu na naftu i ugalj (Didkot A), koje su smeštene blizu grada Didkot u Oksfordširu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala