Sporazum o primirju usaglašen sa Katarom i S. Arabijom

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluke SAD i Rusije o Siriji usaglašavane su na bilateralnim pregovorima sa Katarom i Saudijskom Arabijom, rekao je novinarima Dmitrij Peskov, pres–sekretar predsednika Rusije Vladimira Putina.

„O tim odlukama je razgovarano, one su razrađivane, usaglašavane na pomenutim bilateralnim pregovorima“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara da li su odluke razmatrane tokom bilateralnih pregovora predsednika Rusije Vladimira Putina sa liderima Saudijske Arabije i Katara.

Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Imamo šansu da okončamo krvoproliće u Siriji

Peskov je naveo da će Rusija nastaviti intenzivne kontakte sa svim zainteresovanim stranama, a pre svega sa zemljama regiona, radi razmene mišljenja i usaglašavanja stavova. 

Portparol ruskog predsednika je rekao da su Rusija i SAD obavile nekoliko zatvorenih krugova savetovanja o Siriji. 

„Te konsultacije nisu bile javne. Vođene su tokom poslednjih nekoliko dana, kao i prošle nedelje“, rekao je Peskov novinarima. 

„Sada je osnovni zadatak, koji su pred sebe stavile američka i ruska strana, da se zaustavi krvoproliće u Siriji, da se nastavi borba protiv terorizma i da se samim tim doprinese političkom rešavanju krize u toj zemlji“, dodao je Peskov. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala