Napadi u Homsu i Damasku najkrvaviji od početka sirijske krize

© AFP 2023 / SAMEER AL-DOUMY Damascus. (File)
Damascus. (File) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Broj žrtava u terorističkim napadima na jugu sirijske prestonice porastao je na 120 ljudi, a ukupan broj poginulih u terorističkim napadima u Damasku i Homsu dostigao je 166 osoba.

„Serija eksplozija koje su odjeknule u nedelju najveća je i najkrvavija tokom svih pet godina krize“, rekao je izvor iz Crvenog polumeseca. 

U Damasku je ranjeno više od 200, a u Homsu 115 ljudi. 

Eksplozija u Damasku - Sputnik Srbija
Najmanje 80 mrtvih u Damasku, DAEŠ preuzeo odgovornost za napade (foto)

Ministarstvo inostranih poslova Sirije uputilo je pisma generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Ban Ki Munu i Savetu bezbednosti UN sa zahtevom da pod hitno budu osuđeni teroristički napadi koji su se dogodili u Damasku i Homsu, kao i da oni koji sponzorišu teroriste budu kažnjeni. 

„Sirija zahteva od Saveta bezbednosti i generalnog sekretara UN da pod hitno strogo osude terorističke napade i moli Savet bezbednosti da što pre preduzme žestoke mere i kazne protiv zemalja koje finansiraju i podržavaju teroriste“, piše u saopštenju tog Ministarstva. 

Serija eksplozija dogodila se u šiitskoj četvrti Seida Zejnab na jugu Damaska u nedelju. Najmanje tri eksplozije izazvali su teroristi–samoubice, dok je u jednom slučaju eksplodirao automobil. 

U nedelju ujutru dve eksplozije odjeknule su u Homsu u četvrti Zahri.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala