Kameron: Neće biti drugog referenduma

© AP Photo / Matt DunhamBritanski premijer Dejvid Kameron
Britanski premijer Dejvid Kameron - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je u ponedeljak da neće biti drugog referenduma o ostanku Britanije u EU, opovrgavši spekulacije da bi Britanija u junu mogla da kaže „ne“ kako bi dobila bolje uslove za članstvo u Uniji.
Britanski premijer Dejvid Kameron - Sputnik Srbija
Kameron pozvao Britaniju da ostane u EU zbog Rusije

„Nažalost, znam mnogo parova koji su počeli proceduru razvoda braka, ali ne znam nikoga ko je počeo da se razvodi kako bi obnovio zavet“, rekao je Kameron.

Gradonačelnik Londona Boris Džonson izjavio je da će podržati kampanju za izlazak iz EU čime je povećao šanse za „Bregzit“. Njegove izjave da EU sluša narod samo kada kaže „ne“ su prema nekima ukazale da on misli kako bi izjašnjavanje protiv ostanka u Uniji doprinelo da se postigne bolji dogovor o članstvu Velike Britanije u EU, prenosi Rojters.

U međuvremenu, britanske finansijske institucije su pojačale kampanju protiv izlaska iz Unije, a dve glavne svetske agencija za kreditni rejting su ponovile da bi odluka Britanije da ne ostane u Uniji mogla naneti štetu ekonomiji zemlje.

Fič rejtings“ je saopštio da bi „Bregzit“ podrazumevao „kratkoročnu cenu“ i „značajan dugoročni rizik“, a agencija „Mudiz“ je saopštila da će sniziti kreditni rejting Britanije na „AA1“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala