Džeb Buš se povlači iz kampanje, Tramp favorit

© REUTERS / JONATHAN ERNSTPredsednički kandidati Donald Tramp i Džeb Buš
Predsednički kandidati Donald Tramp i Džeb Buš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od pretendenata za kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Džeb Buš je saopštio da se povlači iz kampanje, nakon što je doživeo još jedan poraz na unutarstranačkim izborima, ovaj put u Južnoj Karolini.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp i Buš u klinču oko Rusije

Bušu za spas blede predsedničke kampanje nije bilo dovoljno ni poznato prezime, niti politički pedigre, ali ni donatori dubokog džepa, ocenjuje AFP.

„Večeras suspendujem svoju kampanju“, izjavio je Buš, koji je bio na ivici suza nakon razočaranja u Južnoj Karolini, i dodao da je ponosan na kampanju koju je vodio „kako bi ujedinio svoju zemlju“.

Bivši guverner Floride i sin jednog, a brat drugog američkog predsednika, započeo je kampanju za predsedničke izbore kao favorit da postane kandidat republikanaca, zahvaljujući tome što je imao podršku političke dinastije Buš i donacije merene milionima dolara.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Obama najgori predsednik SAD

Tramp odneo pobedu u Južnoj Karolini

Američki milijarder Donald Tramp, pretendent za kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD, pobednik je unutarstranačkih izbora u Južnoj Karolini čime je učvrstio svoj status favorita u trci za republikansku nominaciju.

Trampova pobeda dobija na značaju pošto je Buš saopštio da se povlači iz kampanje.

Senatori Ted Kruz i Marko Rubio borili su se za drugo mesto, prenosi AP.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala