Tela srpskih državljana preneta u Tripoli

© AFP 2023 / MAHMUD TURKIAMesto napada američkih aviona na kamp DAEŠ-a u Sabarti, Libija.
Mesto napada američkih aviona na kamp DAEŠ-a u Sabarti, Libija. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tela otetih službenika ambasade Srbije u Libiji Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su poginuli u američkim vazdušnim udarima u Libiji, prebačena su u Tripoli, saopštilo je Tužilaštvo Libije.

Kako prenosi sajt „Libija herald“, Tužilaštvo je u saopštenju potvrdilo da je u Tripoli preneto oko 40–ak tela, među kojima su i tela dvoje srpskih diplomata, nastradalih u bombardovanju kod Sabrate.

Mesto napada američkih aviona na kamp DAEŠ-a u Sabarti, Libija. - Sputnik Srbija
Oteti Srbi ubijeni u vazdušnom napadu SAD

Tužilaštvo je navelo da je „sprovelo neophodne istražne radnje“ na mestu vazdušnih udara u mesto Gaser Alalga, osam kilometara zapadno od Sabrate.

U saopštenju se potvrđuje da je Tužilaštvo pregledalo „više od 40 tela“ u bolnici u Sabrati, koja su pregledali zdravstveni radnici.

Tužilaštvo Libije navodi da su sa svih tela uzeti DNK uzorci i otisci prstiju, kao i da su napravljene fotografije, prenosi „Libija herald“.

To zvanično saopštenje, kako prenosi portal, sledi posle spekulacija o tome da je u zgradi bilo i do 60 pripadnika DAEŠ–a.

Ambasada SAD izrazila saučešće

F 16 - Sputnik Srbija
Američki avioni bombardovali kamp terorista u Libiji

Ambasada Sjedinjenih Amerčkih Država izrazila je danas duboko saučešće porodicama dvoje otetih srpskih državljana, Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su tragično nastradali u Libiji.

„Nakon što je čuo izveštaje medija, ambasador Kajl Skot je razgovarao sa premijerom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Dačićem kako bi izrazio svoje duboko žaljenje i iskreno saučešće američkog naroda povodom ovog tragičnog gubitka“, navodi se u saopštenju Ambasade SAD dostavljenom Tanjugu.

U saopštenju se navodi da su Sjedinjene Američke Države zahvalne Srbiji na njenoj posvećenosti kao partneru u Koaliciji protiv ISIL-a, koja se bori protiv strahota međunarodnog terorizma.

„Naši napori su usmereni ka spasavanju nevinih života, i duboko žalimo za tragično preminulim službenicima Ambasade Srbije u Libiji“, zaključuje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala