Turska opet granatira pozicije Kurda u Siriji

© AFP 2023 / DELIL SOULEIMANPozicije Kurda na severu Sirije
Pozicije Kurda na severu Sirije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska vojska nastavlja da granatira sirijski aerodrom Mineh, koji su Kurdi povratili od sirijskih terorista, kao i okolna sela.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsednik Barak Obama - Sputnik Srbija
Obama i Erdogan zabrinuti zbog ofanzive sirijske vojske

Turska artiljerija nastavlja da gađa pozicije snaga samoodbrane sirijskih Kurda na severu Sirije, saopštila je agencija „Anadolija“.

Ranije je Bela kuća saopštila da je predsednik SAD Barak Obama tokom razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom pozvao na prekid granatiranja kurdskih ustanika na severu Sirije.

Granatiranje se izvodi iz samohodnih sistema „Firtina“ koji su raspoređeni u turskoj provinciji Kilis na granici sa Sirijom. Ciljevi udara su aerodrom Minih, koji su Kurdi ranije zauzeli od sirijskih terorista, i pozicije Kurda između sela Maranas i Tel Rifat.

Turska artiljerija je tokom nedelje granatirala kurdske snage samoodbrane koje se nalaze u vazdušnoj bazi Mineh i u okolnim selima. Premijer Turske Ahmed Davutoglu nazvao je to recipročnim merama zbog pretnje turskoj granici od strane sirijske kurdske Partije demokratskog saveza (PDS) i zatražio od PDS–a da napusti svoje pozicije severno od Alepa, što je lider te partije Salih Muslim odbio.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala