Tači: Primitivno ponašanje opozicije

© Tanjug / Edib TahirovićSednica Skupštine Kosova prekinuta nakon što je u salu bačen suzavac.
Sednica Skupštine Kosova prekinuta nakon što je u salu bačen suzavac. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači izjavio je danas da se opozicija ponaša primitivno i da nastavak takvog ponašanja nije dobar za demokratiju na Kosovu.

Tači je to rekao novinarima u Prištini nakon što su poslanici opozicije danas u Skupštini Kosova aktivirali suzavac i prekinuli zasedanje. On je dodao da je opoziciji uputio poziv na dijalog.

Kosovska policija uoči antivladinih protesta u Prištini - Sputnik Srbija
Policija gađala jajima Aljbina Kurtija

Tači je poručio da nijedna snaga ne može da zaustavi razvoj institucija na Kosovu i da sa partnerima u Vladi Kosova rade na prevazilaženju situacije, bez obzira na današnju reakciju opozicije.

On je pozvao sve na dijalog, ocenivši da ponašanje opozicije nije rešenje i da se treba distancirati od takvih postupaka.

Tači je rekao da su tačke koje su se našle na dnevnom redu današnje sednice direktno povezane sa pitanjem vizne liberalizacije za Kosovo i da je postupanje opozicije direktno protiv budućnosti Kosova.

„Nudimo dijalog i saradnju, imamo međunarodnu podršku, i jedino rešenje je normalizacija stanja“, poručio je Tači.

On nije direktno odgovorio na pitanje kada će doći na dnevni red njegov izbor za predsednika Kosova, istakavši da će se to dogoditi kada procene da je trenutak za takvo nešto i da će svečana sednica biti organizovana u predviđenom zakonskom roku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala