Vučić: Treba da se dičimo zbog sporazuma sa NATO–om

© Tanjug / JAROSLAV PAPAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Taj sporazum, prema onome što smo usvojili, ne primenjuje se automatski, ne omogućava nekontrolisani prolazak i boravak, nego za svaki konkretan događaj“, dodao je i primetio „da time valjda treba da se dičimo, a ne da obmanjujemo i pogrešno informišemo narod, kako to čine neki“, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Nikolić potpisao Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO–a

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbiji potrebna saradnja sa NATO–om, te da samo oni koji bi zemlju da vrate u 17. vek smatraju da je to nepotrebno. 

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara, poručio:

„Nemojte vi, koji ste doneli te sporazume, da dajete pridike!“

Kako je naveo, o sporazumu sa NATO–om rešio je da odgovori svima koji su poslednjih dana imali primedbe na taj Sporazum, istakavši da je naša politika jasna, a to je da hoćemo da budemo nezavisna suverena zemlja koja hoće da sarađuje i sa NATO–om i Ruskom Federacijom.

„Taj sporazum se primenjuje na pripadnike stranih oružanih snaga i prvi put Republika Srbija obezbeđuje sebi prava, koja je pre mnogo godina Alijansa dala svojim članicama, da kad idemo preko teritorije neke zemlje u Liban, ili gde već, ne plaćamo dažbine, već prolazimo isto tako kao i drugi kod nas“, objasnio je Vučić dodajući da je to sve ono što nismo imali, a što danas imamo.

„Taj sporazum, prema onome što smo usvojili, ne primenjuje se automatski, ne omogućava nekontrolisani prolazak i boravak, nego za svaki konkretan događaj“, dodao je premijer Vučić i primetio da time valjda treba da se dičimo, a ne da obmanjujemo i pogrešno informišemo narod, kako to, rekao je, čine neki.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala