Rogozinu predložili osvajanje asteroida

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaVicepremijer Rusije Dmitrij Rogozin
Vicepremijer Rusije Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Luksemburga predložio je Dmitriju Rogozinu saradnju na kosmičkim projektima.
Asteroid - Sputnik Srbija
Luksemburg će kopati rudu na asteroidima

O zajedničkim projektima u oblasti rudarstva u kosmosu razgovarali su u Moskvi potpredsednici vlada Rusije i Luksemburga, Dmitrij Rogozin i Etjen Šnajder. Šnajder polaže nade u Rusiju kada su u pitanju tehničke i pravne mogućnosti osvajanja svemira.

„Jednog dana će čak i Rusima ponestati dragocenih metala i moraćemo da ih tražimo negde drugde“, rekao je Šnajder.

Ministarstvo ekonomije Luksemburga planiralo je da prilagodi zakon o komercijalnom korišćenju rudnika na asteroidima i na Mesecu koji je na snazi u SAD evropskim uslovima.

„Za nas su i Belgija i Luksemburg važni partneri, a za mene su to zemlje neuzvraćene ljubavi“, priznao je Dmitrij Rogozin, koji se u periodu 2008-2011. nalazio na mestu stalnog predstavnika Rusije pri NATO-u, dok se od marta 2014. godine nalazi na sankcionom spisku EU.

„Nadam se da ćemo se sledeći put videti u Briselu i Luksemburgu, što bi značilo ne samo uspostavljanje odnosa već i ukidanje određenih personalnih sankcija koje su apsolutno izmišljene“, rekao je Rogozin.

Etjen Šnajder je potvrdio da je bilo reči i o sankcijama.

„Sankcije su jednako štetne kako za Rusiju tako i za Luksemburg i druge članice EU, tako da se mora naći neko rešenje“, dodao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala