Vučić Čepurinu: Srbija ostaje vojno neutralna

© Tanjug / Sava RadovanovićAleksandar Čepurin i Aleksandar Vučić
Aleksandar Čepurin i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom da je zvanični stav Srbije da ostaje vojno neutralna zemlja, kao i to da, uz ostvarenje spoljnopolitičkog cilja — članstva u Evropskoj uniji, želi da očuva i unapredi tradicionalno prijateljstvo i dobre odnose sa zvaničnom Moskvom.

Kako je saopštila Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije, premijer Vučić i ambasador Čepurin su konstatovali da su politički odnosi dveju država na visokom nivou i da odražavaju tradicionalno prijateljstvo dvaju naroda.

Ambasador Čepurin je, kako se navodi, potvrdio da, u skladu sa ranije postignutim dogovorom, predsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev planira da, na poziv premijera Vučića, poseti Srbiju i da se trenutno usaglašava konkretan datum posete.

Sagovornici su se saglasili da je ta poseta važna i za Srbiju i za Rusiju i da će to biti prilika da se sagleda šta je sve urađeno na unapređenju ekonomske saradnje, kao i da se utvrde nove poslovne mogućnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala