Južna Koreja: Severna Koreja planira napad

© AFP 2023 / KIM JAE-HWANRaketa prikazana na mitingu u Severnoj Koreji
Raketa prikazana na mitingu u Severnoj Koreji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Severne Koreje Kim Džong Un naredio je da budu sprovedene pripreme za napad na Južnu Koreju, objavila je južnokorejska obaveštajna agencija.

U zatvorenom brifingu za članove partije „Senuri“, južnokorejska Nacionalna obaveštajna služba saopštila je da je obaveštajna agencija Kim Džong Una počela da radi na primeni njegovog naređenja da budu aktivirani raspoloživi kapaciteti za izvođenje sajber i drugih napada na Južnu Koreju, naveo je neimenovani zvaničnik u toj stranci.

Severna Koreja - Sputnik Srbija
Severna Koreja optužila Južnu za „objavu rata“

Tokom brifinga, obaveštajna služba navela je da bi meta napada mogli da budu aktivisti koji se protive delovanju Pjongjanga, kao i vladini zvaničnici, dodao je zvaničnik.

On je istakao i da su mogući napadi na metro, tržne centre i druga javna mesta.

Prema njegovim rečima, Severna Koreja mogla bi i da otruje aktiviste i dezertere ili ih „namami“ u Kinu, gde bi mogli da budu kidnapovani.

Zvaničnik je odbio da kaže da li se tokom brifinga razgovaralo o načinu na koji su informacije prikupljene.

Severna Koreja ima istoriju napada na Južnu Koreju, kao što je granatiranje ostrva 2010. godine kada je poginulo četvoro južnokorejskih zvaničnika ili bombardovanje južnokorejskog putničkog aviona 1987. godine, kada je stradalo svih 115 putnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala