Za napad u Ankari osumnjičen izbeglica iz Sirije

Ankara
Ankara - Sputnik Srbija
Pratite nas
Terorista po imenu Salih Nedžar identifikovan je prema otiscima prstiju, uzetih prilikom registracije kao izbeglice, prenose turski mediji, pozivajući se na izvor u policiji.
Teroristički napad u Ankari - Sputnik Srbija
Teroristički napad u Ankari, najmanje 28 mrtvih (video, foto)

Terorista–samoubica iz Sirije Salih Nedžar, koji je stigao u Tursku kao izbeglica, sumnjiči se za izvođenje terorističkog napada u Ankari, u kojem je poginulo 28 i ranjeno 61 osoba, piše list „Jeni šafak“, pozivajući se na izvor u policiji.

Eksplozija miniranog automobila dogodila se sinoć na prometnoj raskrsnici u centru turske prestonice, nedaleko od zgrade Parlamenta, Generalštaba i drugih vojnih objekata.

Prema podacima Generalštaba Turske, eksplozija se dogodila kada je crveno svetlo semafora zaustavilo kolonu vozila, koja su prevozila vojna lica. Iako su najveći broj žrtava terorističkog napada bili vojnici, nastradali su i stanovnici Ankare koji su se u tom trenutku nalazili na mestu nesreće.

Prema podacima izvora, teroristu su identifikovali prema otiscima prstiju, uzetih od njega prilikom registracije kao izbeglice pri ulasku u Tursku.

Automobil „folksvagen“, koji je korišćen prilikom terorističkog napada u Ankari, pre dva meseca je iznajmljen u Bursi, saopštio je list „Sabah“. Lica koja su ga iznajmila nisu vratila vozilo u potrebno vreme i kompanija se obratila policiji. Pokazalo se da je vozilo 10 dana bilo u Ankari pod tuđim registarskim tablicama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala